sfaturi legale pentru deschiderea unui restaurant
Înainte de a deschide un restaurant, trebuie să te informezi cu privire la cerințele legale și administrative pe care trebuie să le îndeplinească afacerea ta. Acest proces este unul destul de complex și implică multă cercetare și informații care țin de legislația Republicii Moldova. În cele ce urmează, o să discutăm despre cum să începi acest proces și care sunt cele mai importante aspecte la care să atragi atenția.
Ce va fi acoperit în acest articol:
1. Primii pași pentru startul afacerii
Pentru a putea deschide o afacere în HoReCa, există câțiva pași pe care trebuie să îi faci pentru a putea porni pe drumul cel bun. Astfel, în cazul în care deja ai făcut planul de afaceri și ești decis să pornești pe acest drum, unul dintre primii pași ar fi înregistrarea legală a activității de antreprenoriat.
Mai jos vom descrie etapele principale de fondare a unei societăți cu răspundere limitată (SRL), care este cea mai utilizată formă juridică pentru desfășurarea activității de antreprenoriat:
2. ACTE PERMISIVE PENTRU DESCHIDEREA UNUI RESTAURANT
Există o serie de acte permisive pe care orice afacere din domeniul HoReCa trebuie să le dețină pentru a-și putea desfășura activitatea. Printre cele mai importante sunt:
3. tipuri de asigurări pentru restaurante
Pentru a evita problemele financiare și pentru a-ți proteja restaurantul în cel mai bun posibil, este esențial să îți atât bunurile, cât și afacerea în sine. În România, un restaurant poate obține mai multe tipuri de asigurări pentru a-și proteja afacerea, printre care:
4. Întrebări frecvente despre autorizațiile și avizele necesare deschiderii unui restaurant
Menționăm că în prezent, nu reprezintă publicitate exterioară doar firma cu o suprafață maximă de 1 m2 și vitrinele localurilor de comerț și de prestări servicii, amenajate cu mărfuri comercializate și iluminate pe timp de noapte.