Delicii de Crăciun la Atelierul gastronomic METRO
În ajunul sărbătorilor de iarnă, profesori din școlile profesionale care pregătesc bucătari, au învățat noi tehnologii de gătit pentru anumite rețete festive. În rol de maestru culinar a fost invitat Nicu Moțoianu, bucătar șef al restaurantului Mi Piace.
”A devenit deja o tradiție să organizăm master-classuri pentru cadrele didactice din școlile profesionale care pregătesc bucătari. Ne bucurăm că atelierele noastre gastronomice sunt apreciate și solicitate de profesori. Ideea noastră de bază este să îmbunătățim cunoștințele acestora, să le arătăm cum pot adapta rețetele tradiționale și, neapărat, folosim produse METRO Chef - marca noastră proprie. Sunt produse care se regăsesc pe rafturile magazinelor noastre, în toate cele trei magazine din țară”
Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți, METRO Moldova
Galeria evenimentului
M-am străduit să folosesc preponderent produse moldovenești
Nicu Moțoianu este adeptul simplității calitative. Absolvent și el al unei școli profesionale, și-a împărtășit experiența cu profesorii prezenți la atelier. Nicu a făcut magie în bucătărie și le-a arătat participanților cum pot transforma produse simple în festinuri de sărbătoare. Împreună au pregătit terină din ficat de pui; ruladă de curcan cu nuci și cașcaval; costițe de purcel glazurate cu miere și portocale și un Christmas pudding pentru desert.
Ce spun participanții la masterclass
Pentru profesorii care participă la aceste master-classuri, instruirile reprezintă o creștere profesională. În cele câteva ore petrecute împreună, se bucură de o experiență frumoasă și plăcută.