masterclass cu chef ardelean vasile bogdan
18 profesori din învățământul tehnic din țară s-au întrunit la unatelier gastronomic și au pregătit câteva rețete vechi, din strămoși, prinutilizarea unor ingrediente noi, în combinații moderne.
Pentru a susține tradiția și obiceiurile culinare transmise din strămoși, bucătarul de peste Prut a gătit împreună cu profesorii mămăligă în straturi, supă de găluște de griș și ciocănele de pui, saramură de păstrăv cu mămăligă prăjită, sarmale de pasat și hribi de pădure, iar la desert - gomboti fierți cu prune, înghețată și pesmet aromatizat. Bunătățile au fost pregătite după rețeta tradițională, dar în combinații cu ingrediente moderne și prin utilizarea unor modalități inovative de preparare.
„Metro Moldova organizează o serie de evenimente pentru a susține domeniul HoReCa. Scopul acestora este de a educa și de a promova cultura gastronomică în rândul cadrelor didactice care pregătesc viitori bucătari. La fiecare masterclass avem câte un bucătar nou și participă toate școlile din țară care pregătesc bucătari. Tema atelierului de astăzi a fost „Tradiția Românească în farfurie”, dat fiind faptul că avem un bucătar originar din România, din zona Ardealului.”
Alina Dusciac, Manager Experiență Clienți Metro
Galeria evenimentului
O mâncare bună trebuie să fie gătită cu suflet
Pentru a susține tradiția și obiceiurile culinare transmise din strămoși, bucătarul de peste Prut a gătit împreună cu profesorii mămăligă în straturi, supă de găluște de griș și ciocănele de pui, saramură de păstrăv cu mămăligă prăjită, sarmale de pasat și hribi de pădure, iar la desert - gomboti fierți cu prune, înghețată și pesmet aromatizat. Bunătățile au fost pregătite după rețeta tradițională, dar în combinații cu ingrediente moderne și prin utilizarea unor modalități inovative de preparare.
ce spun Participanții la masterclass?
Cu pasiune, atenție și admirație, profesorii au rămas impresionați de multitudinea de combinații gastronomice utilizate la pregătirea bucatelor tradiționale. Știu deja ce au de făcut! Toată experiența obținută o vor transmite viitorilor bucătari aflați încă pe băncile școlilor profesionale.