BARBEQUE DIN CARNE FRAGEDĂ DE PUI
Carnea de pui fraged, preparat la grătar cu gust fin și delicios e aleasă de nutriționiști și de bucătarii profesioniști. Una dintre cele mai fine și apreciate rețete de carne de pui la grătar din gastronomie. Savurează gustul dulce-acrișor și simte finețea texturii delicate și delicioase, perfectă pentru o cină nemaipomenită.
Ingredientele alese cu atenție, un grill bun și un pahar cu bere - iată tot de ce ai nevoie pentru a transforma carnea de pui într-o gustare pe cinste. Savurează acest deliciu autentic în compania celor dragi, în inima naturii.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
1,5kg
carne de pui Un vârfde linguriță
salvie Dupăgust
sare4linguri
ulei de măsline2căței
usturoi mărunțiț1
ardei chilli tăiat felii subțiri1linguriță
piper de Cayenne1linguriță
piper negruDe la o lămâie
coaja și suculE timpul să gătim
Pregătește carnea
Taie carnea de pui în jumătate pe verticală
Secționează-o
Deschide jumătățile și apasă-le cu mâna
Condimentează-o
Ridică pielea cu atenție, pune frunzele de salvie și presară puiul cu sare pe interior
Pregătește marinada
Într-un bol mic adaugă 4 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi mărunțit, ardei Chilli tăiat în felii subțiri, piper de Cayenne, piper negru, 10 g. de coajă rasă de lămâie și 2 linguri de suc de lămâie. Pune carnea într-o caserolă și adăugă marinada. După care lasă la frigider peste noapte..
Dă puiul la cuptor
Apoi pune puiul pe grătar pe o parte la foc mediu și astupat cu capac pentru 30 minute
Hai că e aproape gata
Întoarce puiul pe cealaltă parte pentru încă 10 minute și e gata.