BILE DIN CARTOFI ȘI CIUPERCI
De secole, legumele reprezintă cea mai sigură sursă de vitamine și minerale, iar, mai nou, rețetele destinate vegetarienilor nu pierd teren în fața celor cu carne. Descoperă potențialul gustativ al unor biluțe din cartofi cu ciuperci regale, care ți se vor întipări în memoria experiențelor culinare.Mixul de gust dintre ciupercile fine și cartofii savuroși este echilibrat și se potrivește, de minune, unui regim alimentar corect.
Ești vegetarian sau doar vrei să-ți corectezi regimul alimentar? Nimic mai simplu. Optează pentru această metodă de pregătire a cartofilor și ciupercilor, iar simțul tău gustativ va fi încântat.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
400g
ciuperci regale1bucată
ceapă shallot1cățel
de usturoi1,2kg
cartofi2felii
de pâine1lingură
de untdupă gust
sare1legătură
pătrunjelE timpul să gătim
Mărunțește ciupercile
Taie în cubulețe mărunte ciupercile, ceapa și usturoiul, apoi prăjește-le un pic în ulei.
Pregătește pâinea
Taie feliile de pâine cubulețe și la fel prăjește-le în unt până se rumenesc.
Curăță cartofii
Curăță cartofii. Apoi fierbe-i și zdrobește jumătate din ei.
Altfel de cartofi
Cu cealaltă jumătate de cartofi procedează astfel: pune cartofii într-o pânză și scurge tot surplusul de apă.
Mixează ingredientele
Apoi amestecă toate ingredientele împreună, adăugând amidonul care a rămas în apa de la cartof și nu uita de sare după gust.
Formează biluțele
Din amestec formează biluțe mici pe care le pui într-o cratiță cu apă care dă deja în clocot. De îndată ce se ridică la suprafață, ele sunt gata de servit.