BURRITO
Burrito-ul este ruda îndepărtată din Mexic a mult mai cunoscutei pe la noi shaorma. Sunt posibile o sumedenie de umpluturi, precum carne tocată condimentată, pui, somon, avocado sau legume la grătar.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
250g
carne de vită400g
fasole roșii1
ardei gras2
roșii medii1
ceapă roșie3căței
usturoi1/4
ardei iute200g
Cheddar2linguri
smântână1linguriță
pudră de chimionsare
piper
ulei de măsline
Pentru guacamole:
2
avocado1/4
ardei iuteceapă verde
coriandru
1/2
limedupă gust
sare, piperE timpul să gătim
Pasul 1
Curăță avocado de coajă și sâmbure. Mărunțește ardeiul iute, ceapa verde, coriandru. Transferă ingredientele într-un bol. Scurge sucul de la 1 lime. Presară cu sare și piper. Mestecă bine.
Pasul 2
Taie cubulețe ardeiul gras și roșiile. Mărunțește usturoiul, ceapa și ardeiul iute. Taie felii carnea de vită. Încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
Pasul 3
În tigaie, adaugă carnea, condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Prăjește pe ambele părți până se rumenește. Transferă carnea într-ul bol.
Pasul 4
Prăjește ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Presară cu sare, piper și pudră de chimion. Prăjește până ceapa devine translucidă.
Pasul 5
Scurge fasolele de lichid și adaugă-le în tigaie. Cu o lingură de lemn sfărâmă fasolele până consistența devine cremoasă. Prăjește la foc mediu până la evaporarea lichidului.
Pasul 6
Asamblează în următoarea ordine:
Tortilla, carnea, amestecul de fasole, cașcavalul ras, ardei gras, roșii, 2 lingurițe de smântână, 2-3 lingurițe de guacamole.
Tortilla, carnea, amestecul de fasole, cașcavalul ras, ardei gras, roșii, 2 lingurițe de smântână, 2-3 lingurițe de guacamole.
Pasul 7
Formează burrito în formă dreptunghiulară.Buritto e gata de consum. Dacă preferi cașcavalul topit, acoperă burrito cu o folie de aluminiu și coace-l pentru 5-7 min în cuptor.