BURRITO

Burrito-ul este ruda îndepărtată din Mexic a mult mai cunoscutei pe la noi shaorma. Sunt posibile o sumedenie de umpluturi, precum carne tocată condimentată, pui, somon, avocado sau legume la grătar. 

Timp35 minute
DificultateMedie
Kcal/Porție206

vei avea nevoie de:

CantitateIngrediente
250g
carne de vită
400g
fasole roșii
1
ardei gras
2
roșii medii
1
ceapă roșie
3căței
usturoi
1/4
ardei iute
200g
Cheddar
2linguri
smântână
1linguriță
pudră de chimion
sare
piper
ulei de măsline
Pentru guacamole:
2
avocado
1/4
ardei iute
ceapă verde
coriandru
1/2
lime
după gust
sare, piper

E timpul să gătim

Pasul 1
Curăță avocado de coajă și sâmbure. Mărunțește ardeiul iute, ceapa verde, coriandru. Transferă ingredientele într-un bol. Scurge sucul de la 1 lime. Presară cu sare și piper. Mestecă bine.
Pasul 2
Taie cubulețe ardeiul gras și roșiile. Mărunțește usturoiul, ceapa și ardeiul iute. Taie felii carnea de vită. Încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
Pasul 3
În tigaie, adaugă carnea, condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Prăjește pe ambele părți până se rumenește. Transferă carnea într-ul bol.
Pasul 4
Prăjește ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Presară cu sare, piper și pudră de chimion. Prăjește până ceapa devine translucidă.
Pasul 5
Scurge fasolele de lichid și adaugă-le în tigaie. Cu o lingură de lemn sfărâmă fasolele până consistența devine cremoasă. Prăjește la foc mediu până la evaporarea lichidului.
Pasul  6
Asamblează în următoarea ordine:
Tortilla, carnea, amestecul de fasole, cașcavalul ras, ardei gras, roșii, 2 lingurițe de smântână, 2-3 lingurițe de guacamole.
Pasul  7
Formează burrito în formă dreptunghiulară.Buritto e gata de consum. Dacă preferi cașcavalul topit, acoperă burrito cu o folie de aluminiu și coace-l pentru 5-7 min în cuptor.

NUTRITIONAL VALUES/SERVING

Proteine: 21 g

Carbohidrați: 35 g

Grăsimi: 3 g

VEZI TOATE REȚETELE NOASTRE
Gătește bucate pe gustul tău.
Află acum