CHEC CHIFFON

Uneori îți vine o poftă de dulce, de nici tu nu o poți explica. Și se stie că dulciurile pregatite de tine, nu au (chiar) atât de multe calorii, nu-i așa?  Astăzi îti propunem o rețetă mai specială (de exemplu atunci când vrei să faci o surpriză cuiva drag de ziua sa) - chec chiffon. Ingredientele necesare dar și ustensilele le poți găsi la noi în magazine dar le poți comanda și online. Mai jos găsești pașii pentru a face această delicioasă rețetă.

cake
Timp180 min
DificultateMedie
Kcal/Porție325

vei avea nevoie de:

CantitateIngrediente
9
albușuri de ou
1
gălbenușuri de ou
300g
făină de grâu
300g
zahăr
180ml
lapte
120ml
ulei de floarea soarelui
1linguriță
suc de lămâie
1linguriță
esență de vanilie
1/2
praf de copt
250-300g
mix fructe de pădure
1lingură
zahăr
250 ml
frișcă de 25% grăsime
căpșune proaspete

E timpul să gătim

Pasul 1
Într-un bol, bate 9 albușuri de ou până încep a face spumă. Adaugă o linguriță de suc de lămâie, o linguriță de extract de vanilie și 150g de zahăr. Zahărul adaugă-l treptat.
Pasul 2
Amestecă ingredientele folosind mixerul. Îți dorești o compoziție netedă și lucioasă. Într-un alt bol, amestecă 7 gălbenușuri de ou cu 180ml de lapte. Adaugă treptat uleiul de floarea soarelui. Amestecă până ingredientele se încorporează bine.
Pasul  3
În amestec, adaugă o linguriță de sare, faina, 150g de zahăr și o linguriță de praf de copt. Omogenizează până obții o textură cremoasă.
Pasul 4
Încorporează meringue (spuma de albușuri) în aluat. Folosește metoda de împăturire. Fă-o treptat pentru a nu dezumfla. Unge 2 tave identice cu unt (sau folosește spray antiaderent). Toarnă aluatul în tăvi, împărțindu-l egal dintre el. Coace la 160 C pentru 45-50 min. Folosește o scobitoare pentru a verifica dacă turtele sunt gata. Când turtele sunt coapte, scoate-le din cuptor și întoarce-le cu fața în jos să se răcească.
Pasul 5
Într-o tigaie, combină mixul de fructe de pădure cu o lingură de zahăr. Ține-le la foc mic pentru 2-3 min sau până se topește zahărul.
Pasul 6
Până turtele și mixul de fructe de pădure se răcesc, fă crema - doar bate bine frișca grasă și ține-o la rece pentru 10-15 min.
Pasul 7
E timpul să asamblezi tortul.Unge bine blatul cu cremă, acoperă cu un strat generos de fructe de pădure și apoi cu al doilea blat. Decorează cu cremă și căpșune proaspete. Răcește tortul minim 2 ore. Poftă bună ☺
Avantajele tale
cataloage metro
NU EȘTI LA CURENT CU  OFERTELE NOASTRE?
Descoperă acum  cele mai noi cataloage
Vezi cataloagele
cataloage metro
NEWSLETTER
VREI SĂ FII  MEREU INFORMAT? 
Aici te poți abona  pentru noutăți și oferte
Abonează-te
newsletter