CHIFTELE ALLA NAPOLETANA
Mâncarea pregătită de tine devine cea mai bună, chiar dacă este destul de simplă. Contează ca ingredientele să fie mereu ultra-fresh, iar pe acestea le găsiți mereu la Metro Moldova. Chiftele alla Napoletana este un fel de mâncare foarte popular în Italia, rețeta fiind una tipică zonei Napoli, situată în sudul peninsulei.
Ingredientele necesare dar și ustensilele le poți găsi la noi în magazine, dar le poți comanda și online.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
500g
carne tocată de vită și porc1
ou3felii
pâine albă50ml
lapte100-130g
parmezan1
ceapă1
cățel de usturoi1l
Pasata1cană
vin roșu sec2-4linguri
ulei vegetalbusuioc proaspăt
spaghetti
după gust
sare și piperE timpul să gătim
Pasul 1
Mărunțește miezul de pâine albă într-un bol. Adaugă 1 ou. Rade mărunt un cățet de usturoi și parmezan. Adaugă 50ml de lapte, piper negru proaspăt măcinat și sare pe vârf de cuțit (nu uita că parmezanul e destul de sărat). Încorporează bine toate ingredientele cu o furculiță. Mărunțește bucuioc proaspăt și adaugă-l în bol după care încorporează amestecul cu carnea tocată. Formeaza chiftelele de mărimea dorită.
Pasul 2
Încinge uleiul într-o tigaie. Prăjește chiftelele pe ambele părți până prind un pic de culoare. Nu supraîncărca tigaia, prăjește-le în câteva runde.
După ce-ți sunt rumenite chiftelele, adaugă în aceeași tigaie ceapa tăiată cubulețe și prăjește-o până devine translucidă. Adaugă în tigaie un pahar de vin roșu sec. Lasă-l la foc mediu pentru 30 sec după care adaugă 1 litru de pasata. Condimentează cu sare și piper după gust.
După ce-ți sunt rumenite chiftelele, adaugă în aceeași tigaie ceapa tăiată cubulețe și prăjește-o până devine translucidă. Adaugă în tigaie un pahar de vin roșu sec. Lasă-l la foc mediu pentru 30 sec după care adaugă 1 litru de pasata. Condimentează cu sare și piper după gust.
Pasul 3
Aranjează chiftelele în tigaie și acoperă-le cu sosul folosind o lingură de lemn. Acoperă parțial și coace la foc mic 1,5 ore. E bine să întorci chiftelele pe cealaltă parte să se coacă uniform cel puțin o dată.
Pasul 4
Fierbe pasta urmărind instrucțiunile de pe ambalaj.
Pasul 5
La servire, presară chiftelele cu busuioc proaspăt și parmezan ras.