CRAP CU LEGUME LA CUPTOR
Bogat în fosfor și minerale, crapul asigură aportul potrivit de grăsimi mononesaturate, care reduc semnificativ riscul afecțiunilor cardiace. Această rețetă ascunde în sine un spectru larg de gusturi și senzații.
Crapul este un vestigiu de vitamine și nutrienți, iar această rețetă va răspunde tuturor cerințelor tale alimentare. Este sănătos, savuros și îți conferă sațietate cu fiecare înghițitură.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
appx. 2,5kg
1-2 crapi1buc
lamâie4căței
de usturoi250g
rădăcină de pătrunjel250g
morcov250g
țelină2bucăți
ceapă roșie50ml
ulei de măsline100ml
vin alb250ml
bulion de pește6tulpini
rozmarin, salvie și cimbrudupă gust
sare, piper, zaharE timpul să gătim
Pregătește crapul
Clătește crapul în apă rece și usucă-l cu un prosop de hârtie. Fă tăieturi diagonale la o distanță nu prea mare de-a lungul spatelui.
Condimentează-l
Sărează interiorul peștelui și umple-l cu lămâie, usturoi și puțină ierburi. Se condimentează din afară cu sare și piper și se lasă cu lămâie și salvie.
Unge-l cu ulei
Apoi unge peștele cu uleiul de măsline.
Pregătește legumele
Curăță și taie legumele în bastoane groase. Taie ceapa în benzi fine. Se condimentează cu sare, piper și zahăr și se pune într-o tavă. Adaugă ierburile rămase, vinul alb și bulionul.
Dă peștele la cuptor
Pune peștele pe patul de legume. Coace-l la 160 ° C timp de aproximativ 45 de minute. Peștele este gata atunci când aripile dorsale pot fi scoase cu ușurință.
Servește
Scoate peștele din cuptor și serviți cu plăcere!