MUȘCHI DE PORC CU CIUPERCI LA CUPTOR
Ai nevoie de o rețetă care i-ar uimi pe cei mai răsfățați gurmanzi? Amintește-ți de tradițiile strămoșilor care credeau în puterea cărnii. Alege o metodă interesantă de preparare a unui mușchi de porc. Imaginează-ți ce nuanțe nobile de gust va obține carnea în tandem cu ciupercile. Tot ce îți rămâne să faci este să alegi și un vin pe măsură.
Ingredintele alese cu mare grijă, respectarea indicațiilor din rețetă și sufletul pus sunt garanția unei cărni pregătite impecabil. Alege compania perfectă, deschide o sticlă de vin și savurează gustul intens al unui mușchi gătit în cele mai bune tradiții.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
Fileu:kg
1,5kg
carne de porc6bucăți
flori de rozmarin2albușuri
de ou2kg
sare de mare grosierăUmplutura:
300g
ciuperci regale1bucată
ceapă1cățel
de usturoi100g
pâine prăjită fără coajă2linguri
legume brute50g
unt4tulpini
pătrunjelpuțin
pătrunjeldupă gust
sare, piperE timpul să gătim
Taie legumele
Taie cubulețe mărunte legumele.
Pregătește legumele
Pune legumele la prăjit în ulei de măsline, condimentează-le, adăugă untul și pâinea prăjită și lasă-le la foc, iar în cele din urmă adaugă ciuperci rase și patrunjel mărunțit.
Pregătește fileul
Formează un spațiu pentru umplutură în mijlocul fileului de porc, după care, umple fileul și stropește-l cu puțin ulei de măsline.
Prăjește un pic fileul
Fileul umplut se pune la prăjit până când se rumenește un pic.
Aproape gata de dat la cuptor
Bate albușurile de ou până când se înmoaie și amestecă-le cu sarea, iar, într-o tavă, formează un pat de 1/3 sare și pune fileul de porc cu rozmarin pe el. Apoi, acoperă totul cu sarea rămasă.
Coace rulada
Coace-l în cuptor la 160° C timp de aproximativ 25 de minute. La final, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, taie cu atenție și scoate crusta de sare, apoi, taie fileul.