MUȘHI DE VIȚEL ÎN STIL ASIATIC
Înțările asiatice se consideră o demonstrație de bun gust să le oferi oaspeților un mușchiuleț de vită fragedă, pregătit într-un sos savuros. Dacă apreciezi caracteristicile bucătăriei mondiale și vrei să-ți surprinzi persoanele dragi, atunci poți opta,cu inima împăcată, pentru o astfel de rețetă. Pune suflet alături de ingrediente și fii sigur că le vei oferi oaspeților tăi unveritabil tur prin inima culturii nipone.
Este momentul oportun să îți pui papilele gustative la încercare! Îți propunem să îți transformi viziunea cu privire la carnea de vițel și să împrumuți tradițiile seculare ale bucătăriei asiatice pentru o cină de zile mari
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
6bucăți
mușchi de vițel2ml
cepe4căței
usturoi2bastoane
țelină2tbsp
morcovi1g
praz1tbsp
ardei de chilila preferințăfile de plantă
lemongrass1bețișor
vanilie1L
bulion de vițel200ml
sake100ml
miere3stele
anason100ml
sos de soia150ml
oțet de orez2betișoare
scorțișoară1lingură
piperporumb
2frunze
dafinsare
ulei de arahide
E timpul să gătim
Pasul 1
Curăță usturoiul, ghimbirul și legumele, apoi taie-le în cuburi sau cerculețe.
Pasul 2
Taie firele plantei de lemongrass în bucăți.
Pasul 3
Taie bețișorul de vanilie pe jumătate în lungime.
Pasul 4
Condimentează carnea și prăjește-o în 2 linguri de ulei de arahide.
Pasul 5
Adaugă legumele, sosul sake, sosul de soia și amestecă-le bine.
Pasul 6
Adaugă restul ingredientelor la carne. Acoperă totul cu un capac și lasă să fiarbă timp de 3 ore. După care taie carnea în bucăți mai mici și servește-le cu sos.