OREZ CU FRUCTE DE MARE
Orezul cu fructe de mare este o rețetă tipică al bucătăriei iberice, în special cu culinăria spaniolă. Urmează pașii de mai jos și prepară rapid o cină pentru cei dragi.
Orezul cu fructe de mare este o rețetă tipică al bucătăriei iberice, în special cu culinăria spaniolă. Urmează pașii de mai jos și prepară rapid o cină pentru cei dragi.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
1,080kg
cocktail de fructe de mare250ml
orez Arborio900g
roșii conservate, decojite1tbsp
ardei dulce2tbsp
ardei iute (cu tot cu semințe)40g
ceapă galbenă3tbsp
usturoi375g
vin alb, sec3
șofran750g
ulei de măslinedupă gust
sare, piper negru măcinatE timpul să gătim
Pasul 1
Curăță ceapa și usturoiul. Mărunțește ceapa și taie felii subțiri usturoiul.
Pasul 2
Taie cubulețe ardeiul dulce și felii ardeiul iute. Nu curăța ardeiul iute de semințe.
Pasul 3
Toarnă uleiul de măsline în tigaie. Adaugă sare și șofranul. Așteaptă până la 1 min să se încălzească uleiul și să se dizolve sarea.
Pasul 4
Adaugă ardeiul iute. Prăjește-l 30-40 sec.
Pasul 5
Adauă ceapa și usturoiul. Prăjește-le până ceapa devine translucidă.
Pasul 6
În tigaie, adauă ardeiul dulce. Prăjește-l 3 minute la foc mediu și adaugă roșiile decojite. Cu o lingugră de lemn sfărâmă-le în bucăți mai mici.
Pasul 7
Prăjește 3-4 min după care adaugă orezul. Amestecă-l continuu timp de 2 min.
Pasul 8
Adaugă în tigaie fructele de mare și vinul alb. Condimentează cu piper negru și, dacă e nevoie, mai adaugă un pic de sare.
Pasul 9
Când începe a clocoti, acoperă cu capac și lasă la foc mic pentru 20 min sau până orezul e fiert. Dacă în timpul fierberii vinul se reduce prea tare, adaugă în tigaie un pic de apă.