PANNA COTTA CU VANILIE
Venit din îndepărtatul Piemont, desertul Panna Cotta, care în traducere ar semnifica „cremă coaptă” ascunde, în spatele simplității sale, o adevărată măiestrie. Maeștrii culinari îl cataloghează drept o senzație aparte, deoarece îți calmează papilele gustative după o masă copiosă. Având la bază doar câteva ingrediente simple, acest fel dulce creează istorie încă de la 1960 (prima menționare din cărțile culinare italiene).
Simplitatea și rafinamentul acestui desert este cheia succesului pe care îl are în rândul gurmanzilor.Să nu uităm că este o budincă din 3 ingrediente, dar care va deveni completarea ideală a unei cine romantice sau a unui prânz în familie.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
1L
cremă200g
gem de căpșunicăpșuni
100g
zahăr1,5pastăi
de vanilie7foi
de gelatină albăE timpul să gătim
Să începem
În cremă, adaugă jumătatea de păstaie de vanilie, 100 gr de zahăr și ține pe foc până aceasta începe să fiarbă.
Pregătește crema
În cremă, adaugă jumătatea de păstaie de vanilie, 100 gr de zahăr și ține pe foc până aceasta începe să fiarbă.
Topește zahărul
Între timp, pune foile de gelatină într-un castron cu 150 ml apă caldă timp de 5 minute pentru a se înmuia și amestecă-le bine.
Gelatina la inmuiat
După ce conținutul s-a răcit un pic, adaugă soluția de gelatină și apă în ea și amestecă până se dizolvă în crema de pana cotta. Apoi strecoară printr-o sită.
Mixează ingredientele
Se toarnă amestecul de cremă în borcane sau vase refrigerate din timp și se acoperă timp de cel puțin trei ore (mai bine peste noapte) în răcitorul de lichid, după care se adaugă gemul și fructele proaspete.