PANNA COTTA CU VANILIE

Venit din îndepărtatul Piemont, desertul Panna Cotta, care în traducere ar semnifica „cremă coaptă” ascunde, în spatele simplității sale, o adevărată măiestrie. Maeștrii culinari îl cataloghează drept o senzație aparte, deoarece îți calmează papilele gustative după o masă copiosă. Având la bază doar câteva ingrediente simple, acest fel dulce creează istorie încă de la 1960 (prima menționare din cărțile culinare italiene).

Simplitatea și rafinamentul acestui desert este cheia succesului pe care îl are în rândul gurmanzilor.Să nu uităm că este o budincă din 3 ingrediente, dar care va deveni completarea ideală a unei cine romantice sau a unui prânz în familie.

Timp40 min
DificultateMedie
Kcal/Porție139

vei avea nevoie de:

CantitateIngrediente
1L
cremă
200g
gem de căpșuni
căpșuni
100g
zahăr
1,5pastăi
de vanilie
7foi
de gelatină albă

E timpul să gătim

Să începem
În cremă, adaugă jumătatea de păstaie de vanilie, 100 gr de zahăr și ține pe foc până aceasta  începe să fiarbă.
Pregătește crema
În cremă, adaugă jumătatea de păstaie de vanilie, 100 gr de zahăr și ține pe foc până aceasta  începe să fiarbă.
Topește zahărul
Între timp, pune foile de gelatină într-un castron cu 150 ml apă caldă timp de 5 minute pentru a se înmuia și amestecă-le bine.
Gelatina la inmuiat
După ce conținutul  s-a răcit un pic, adaugă soluția  de gelatină și apă în ea și amestecă până se dizolvă în crema de pana cotta. Apoi strecoară printr-o sită. 
Mixează ingredientele
Se toarnă amestecul de cremă în borcane sau vase refrigerate din timp și se acoperă timp de cel puțin trei ore (mai bine peste noapte) în răcitorul de lichid, după care se adaugă gemul și fructele proaspete.

NUTRITIONAL VALUES/SERVING

Proteins 6,9 g

Carbohidrați: 13,3 g

Grăsimi: 8.2 g

VEZI TOATE REȚETELE NOASTRE
Gătește bucate pe gustul tău.
Află acum
Întreabă METRO
ÎȚI ACORDĂM SUPORTUL DE CARE AI NEVOIE
Suntem mereu aicipentru a te ajuta 
Contactează-ne