STRIDII (DE TREI FELURI)

Transformă o seară banală în una puțin mai deosebită, cu produse ultra-fresh de la METRO Moldova.

Timp30 min
DificultateMedie
Kcal/Porție59

vei avea nevoie de:

CantitateIngrediente
6bucăți
stridii
50g
parmezan
2linguri
unt nesărat
2căței
usturoi
pătrunjel proaspăt mărunțit
½
lămâie
¼ linguriță
fulgi de chili
coriandru proaspăt
germeni de ceapă
½
lămâie
sare de mare
40ml
gin
75
paris
vin spumant sec
10ml
sirop simplu
10ml
suc de lămâie
coajă de lămâie

E timpul să gătim

Pasul 1
Spală și curăță crusta stridiilor cu apă caldă și așează-le pe o tavă cu gheață.
Pasul 2
Amestecă untul (de temperatura camerei), usturoiul mărunțit, pătrunjelul mărunțit și sarea de mare într-un bol. În alt bol, amestecă restul untului, coaja de lămâie rasă, fulgi de chili și sarea de mare.
Pasul 3
Cu un cuțit pentru stridii, deschide-le atent. Procesul e unul minuțios. Fii atent să nu verși lichidul la deschiderea stridiilor. Mută 2 stridii deschise într-o tavă. În fiecare, adaugă câte jumătate de linguriță de prima amestecătură. Cu o torță de bucătărie topește un pic untul. Adaugă parmezan ras în fiecare stridie și rumenește-l cu o flacără până prinde culoare.
Pasul 4
Ia alte două stridii, aranjează-le pe o tavă. Umple-le cu câte o jumătate de linugriță de celălalt amestec de unt. Topește-l un pic cu torță de bucătărie. Umple-le cu germeni de ceapă și presară coriandru proaspăt.
Pasul 5
Scurge suc de lămâie peste stridiile rămase înainte să le consumi.
Pasul 6
Într-un pahar de șampanie toarnă 10ml de suc de lămâie, 10ml de sirop simplu și 40ml de gin. Umple paharul cu vin spumant. Adauă o coajă subțire de lămâie.
Avantajele tale
cataloagele metro
NU EȘTI LA CURENT CU OFERTELE NOASTRE?
Descoperă acum  cele mai noi cataloage
Vezi cataloage
cataloage metro
newsletter
Vrei să fii mereu informat?
Aici te poți abona  pentru noutăți și oferte
newsletter