STRIDII (DE TREI FELURI)
Transformă o seară banală în una puțin mai deosebită, cu produse ultra-fresh de la METRO Moldova.
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
6bucăți
stridii50g
parmezan2linguri
unt nesărat2căței
usturoipătrunjel proaspăt mărunțit
½
lămâie¼ linguriță
fulgi de chilicoriandru proaspăt
germeni de ceapă
½
lămâiesare de mare
40ml
gin75
parisvin spumant sec
10ml
sirop simplu10ml
suc de lămâiecoajă de lămâie
E timpul să gătim
Pasul 1
Spală și curăță crusta stridiilor cu apă caldă și așează-le pe o tavă cu gheață.
Pasul 2
Amestecă untul (de temperatura camerei), usturoiul mărunțit, pătrunjelul mărunțit și sarea de mare într-un bol. În alt bol, amestecă restul untului, coaja de lămâie rasă, fulgi de chili și sarea de mare.
Pasul 3
Cu un cuțit pentru stridii, deschide-le atent. Procesul e unul minuțios. Fii atent să nu verși lichidul la deschiderea stridiilor. Mută 2 stridii deschise într-o tavă. În fiecare, adaugă câte jumătate de linguriță de prima amestecătură. Cu o torță de bucătărie topește un pic untul. Adaugă parmezan ras în fiecare stridie și rumenește-l cu o flacără până prinde culoare.
Pasul 4
Ia alte două stridii, aranjează-le pe o tavă. Umple-le cu câte o jumătate de linugriță de celălalt amestec de unt. Topește-l un pic cu torță de bucătărie. Umple-le cu germeni de ceapă și presară coriandru proaspăt.
Pasul 5
Scurge suc de lămâie peste stridiile rămase înainte să le consumi.
Pasul 6
Într-un pahar de șampanie toarnă 10ml de suc de lămâie, 10ml de sirop simplu și 40ml de gin. Umple paharul cu vin spumant. Adauă o coajă subțire de lămâie.