SUPĂ-CREMĂ DE DOVLEAC
Cremoasă și delicioasă, supa-cremă de dovleac este una din cele mai populare rețete din acest sezon.
O rețetă sățioasă, aromată și foarte gustoasă care se pregătește din doar câteva ingrediente și în doar 30 de minute. Supa cremă de dovleac poate fi consumată la prânz, dar și la cină ca fel principal de mâncare. Alături de crutoane proaspete și de câteva semințe de dovleac presărate deasupra, iată cum faci cea mai bună supă cremă de dovleac!
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
800-900g
dovleac4
morcovi medii½
ceapă medie2căței
de usturoi1linguriță
de ghimbir (mărunțit)1
cartof mediu2-3linguri
ulei de măslinePiper negru măcinat
Sare
E timpul să gătim
Pasul 1
Curăță și taie legumele. Așterne tava cu hârtie de copt. Aranjează legumele pe tavă, adaugă ulei de măsline și condimentează cu sare și piper negru.
Pasul 2
Amestecă și coace cca 40min la 200°C. Dacă se rumenesc prea tare acoperă legumele cu folie de aluminiu.
Pasul 3
Transferă legumele coapte într-o cratiță. Adaugă 300ml lapte de cocos METRO Chef și 200ml bulion de pui. Fierbe 5-7min la foc mic.
Pasul 4
Toarnă supa într-un blender. Ajustează cu sare și piper negru dacă e nevoie. Mixează până obții consistența dorită. Dacă e necesar, adaugă bulion.
Pasul 5
Ornează cu semințe de susan sau cu verdeață