SUPĂ-CREMĂ DE MAZĂRE
Majoritatea din noi suntem obișnuiți să preparăm doar supe cu pui, cu perișoare, doar cu legume sau orez, dar am uitat că , de fapt supa cu mazăre este la fel de delicioasă și aromată. Are un gust obișnuit de dulce- sărățel, iar verdeața și legumele îi oferă o aromă plăcută.
Se prepară un un timp mai îndelungat, întrucît mazărea fierbe mai mult. În rest, este o supă ușoară pe care gospodinele o prepară de post. În continuare urmăriți ingredientele și etapele preparării
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
400g
mazăre congelată1
cartof mediu½
ceapă medie3căței
de usturoi1
ardei mare1
gogoșar mare4-5felii
de ardei iuteBulion de pui (cât să acopere legumele)
1lingură
ulei de măslinePiper negru măcinat
Sare
E timpul să gătim
Pasul 1
Curăță și taie cartoful, ceapa, usturoiul, ardeiul și gogoșarul.
Pasul 2
Transferă toate legumele într-o cratiță. Toarnă bulion de pui cât să acopere legumele. Adu la fiert, micșorează focul și fierbe timp de 15min.
Pasul 3
Toarnă supa într-un blender. Adaugă ardeiul iute și un cățel de usturoi. Ajustează cu sare și piper negru dacă e nevoie. Mixează până obții consistența dorită. Dacă e necesar, adaugă bulion.
Pasul 4
Servește cu puțin ulei de măsline extra virgin.