SUPĂ-CREMĂ DE TOMATE
Supa cremă de roșii este o mâncare absolut fenomenală dacă știi cum să o pregătești. Urmează pașii de mai jos și obține o supă cremă rapid și gustos.
O rețetă sățioasă, aromată și foarte gustoasă care se pregătește din doar câteva ingrediente și în doar 30 de minute. Merită să încerci și tu această rețetă de supă cremă de roșii cu parmezan și crutoane crocante! Este grozavă!
vei avea nevoie de:
CantitateIngrediente
400-500g
roșii400-500g
roșii galbene400-500g
roșii Kumato1
morcov mediu1
cartof mediu2tulpini
de țelină1
ceapă medie4căței
de usturoi5-6crenguțe
de cimbrișor proaspăt (doar frunzele)2crenguțe
de busuioc proaspăt (doar frunzele)2-3linguri
de ulei de măslineBulion de pui (100-200ml)
Piper negru măcinat
Sare
E timpul să gătim
Pasul 1
Taie roșiile în patru. Curăță și taie cartoful, morcovul și ceapa. Taie tulpinile de țelină.
Pasul 2
Așterne tava cu hârtie de copt. Arenjează legumele pe tavă, adaugă cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper negru.
Pasul 3
Adaugă frunze de cimbrișor proaspăt și amestecă. Coace cca 40min la 200°C. Dacă se rumenesc prea tare acoperă legumele cu folie de aluminiu.
Pasul 4
Transferă legumele coapte într-un blender cu tot cu zeama pe care au lăsat-o. Adaugă frunzele de busuioc, un cățel de usturoi și bulionul de pui (bulionul adaugă-l treptat in cantități mici)
Pasul 5
Ajustează cu sare și piper dacă e nevoie. Mixează până obții consistența dorită. La servire decorează cu busuioc proaspăt mărunțit.