Masterclass culinar cu bucătarul șef Alexandru Remezov

Pe 18 octombrie, METRO a devenit o veritabilă oază de culori și arome, oferind un masterclass culinar deosebit dedicat educației gastronomice din Republica Moldova. Sub îndrumarea maestrului bucătar Alexandru Remezov, profesori din 19 școli profesionale din întreaga țară s-au reunit pentru a explora noi tehnici și combinații inovative de ingrediente. 

remezov 5
Liuba Birina

„Pentru METRO este esențial să sprijinim educația gastronomică din Republica Moldova. Acest masterclass nu doar că promovează învățătura practică, dar și deschide noi oportunități pentru viitorii bucătari ai țării noastre.” 

Liuba Birina, Marketing, PR and Corporate Communications Manager METRO Moldova

Galeria Evenimentului

remezov 1
remezov 2
remezov 6

Alexandru Remezov, bucătar-șef la Keller Holz Gastro Family a împărtășit din vastul său know-how acumulat în cei 19 ani de activitate în domeniu. De-a lungul evenimentului, participanții au învățat tehnici inovative și au experimentat rețete originale, folosind ingrediente de calitate oferite de METRO. 

remezov 3
Printre preparatele realizate s-au numărat pateu cu vișine și chipsuri din orez, creveți cu cremă de porumb, bacon și parmezan, și paste orzo cu ciuperci de pădure și ton. Unul dintre momentele cheie ale masterclass-ului a fost descoperirea ingredientelor mai puțin cunoscute de profesori, cum ar fi pastele orzo și tonul crud, alături de combinații inedite precum tonul cu mango, conopidă, broccoli și sos. 

Reacțiile participanților

Participanții la masterclass au apreciat nu doar rețetele și tehnicile de gătit, dar și faptul că evenimentul a fost o oportunitate de a învăța despre combinațiile de dulce și sărat, o abordare inovatoare în gastronomie. 

Aliona Cecan, cadru didactic la CESPA Bălți,

a menționat că „este un mare avantaj când profesorii din învățământul profesional tehnic au șansa să învețe de la un bucătar de renume, iar acest masterclass le-a deschis noi perspective asupra gastronomiei”. 
De asemenea,

Corina Botnari, de la Școala Profesională din Leova,

a evidențiat faptul că fiecare masterclass reprezintă o oportunitate de a învăța tehnici  noi, pe care le aplică imediat în lecțiile cu elevii săi. 
Sprijin pentru educația gastronomică din Moldova 

Masterclass-ul a reprezentat un moment de învățare intensă, dar și o oportunitate pentru profesori de a descoperi noi ingrediente și tehnici pe care le vor împărtăși cu elevii lor, ajutându-i astfel să devină profesioniști în adevăratul sens al cuvântului. 
Prin această inițiativă, METRO Moldova reiterează angajamentul său de a contribui la dezvoltarea educației gastronomice și a industriei HoReCa din Republica Moldova. 
inspirații și evenimente metro
Fii aproape ca să descopermereu ceva nou
Accesează