carne de porc: secrete și tradiții
Unul din cele mai îndrăgite şi consumate tipuri de carne în tradiţia noastră, prezent mereu pe mesele de sărbătoare, în familie şi restaurante. Gătită corect, în combinații potrivite, și consumată cu moderație, carnea de porc este gustoasă, sățioasă și sănătoasă - o sursă garantată de proteine, vitamine și minerale.
SORTIMENTELE NOASTRE
Diversitatea este reţeta perfectă! Spată, piept, cotlet sau muşchi, ce alegi? METRO îţi oferă carne de porc într-o largă varietate de secţiuni, pentru ca tu să găteşti exact ceea ce îţi doreşti, dar şi să improvizezi cu noi gusturi. Vei impresiona cu uşurinţă orice gurmand cu bucatele pregătite din carnea de porc din magazinele noastre, pentru că avem grijă să-ţi oferim cele mai proaspete şi mai suculente ingrediente.
Spată de porc
Porțiunea de carne dezosată sau cu os, din membrul anterior al porcului. Se recomandă pentru tocături, ciorbe, mâncăruri, fripturi la cuptor sau înăbușită.
Piept de porc
Perfect pentru o varietate bogată de mâncăruri, tocături şi ciorbe. La grătar poate fi gătit după o marinare temeinică sau uşor fiert în prealabil.
Cotlet de porc
Pe tigaie, la cuptor sau pe grătar, la foc, cotletul de porc îl regăsești în multe reţete, gătit frăgezit, alături de condimente aromate şi garnituri delicioase.
Mușchi File de porc
Muşchiul de porc e o carne fină, cu puțină grăsime şi o textură deosebită. Se găteşte foarte simplu şi rapid la grătar sau în tigaie, chiar şi fără a fi marinat.